UN MÓN PER LLEGIR: creació audiovisual dels alumnes de l'Escola Sant Josep Oriol de Barcelona

17 Jun

“Ara que encara llegim perquè ens agrada i no per obligació”. Aquesta és una de les frases proverbials que surten de la boca dels alumnes de l'Escola Sant Josep Oriol de Barcelona. A la primària encara es llegeix per plaer!!! És, sovint, el cant de cigne de la lectura, que patirà una crisi a la secundària i, després, revifarà –o no- a la vida dels ja ex-alumnes. 

Per aquesta raó, perquè a Primària encara es troba plaer en la lectura, els nois i noies de 6è de l'Escola conviden a la lectura, a estimar als llibres amb una campanya on es combina l’humor amb les imatges plàstiques, les seves opinions i sentiments amb les reflexions de grans autors. És per això que ens conviden –us conviden– a perdre i guanyar temps amb la lectura, a perpetuar la infantesa en les històries imaginades per la humanitat sencera, a resseguir i acariciar amb els ulls les paraules d’un món, del nostre món, de tot “Un món per llegir”

Aquesta reflexió sobre la lectura és el que ha inspirat als alumnes de 6è de l’escola Sant Josep Oriol a intentar promoure la lectura amb algunes escenes pensades per ells, a fer arribar al món els seus sentiments i idees sobre el fet de llegir i els llibres i a citar alguns autors molt coneguts que han mostrat, en una frase, els seus pensaments sobre aquests objectes de paper, màgics, informadors, generadors d’aprenentatge i de somnis que són els llibres. Al servei de  la seva supervivència i la seva difusió aquest col.lectiu de nois i noies han posat  el seu enginy, creativitat i imaginació. I les seves càmeres. Quedi aquest film com testimoni del valor de la lectura. I de l’esforç com un dels valors principals de d'aquesta Escola.

Podeu veure el vídeo clicant aquí.

 

torna al llistat

¿T'agrada el nostre projecte?