Voluntaris

LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants. Participa a les sessions de lectura amb un nen o nena, el motivaràs i faràs que cregui en les seves capacitats!

Qui pot ser voluntari/a? Qualsevol persona amb ganes de fer-se coresponsable de l’educació d’un infant i de crear amb ell un espai de confiança. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d’incidir en l’educació dels infants.
Què ha de fer el voluntari?

La tasca principal del voluntari és acompanyar la lectura d’un infant, contribuir a ajudar-lo a gaudir de la lectura i d’alguna manera esdevenir un referent lector.

Construir una bona relació basada en la confiança ajudarà a conèixer els interessos de l’infant i poder fer propostes de lectura basades en el què li agrada.

Tenir en compte algunes actituds com l’escolta activa, la cooperació, donar suport en les demandes i necessitats de l’infant, fer l’esforç per entendre i contextualitzar algunes reaccions o comportaments, tenir paciència i constància.

Quina dedicació demana?

El voluntariat es fa qualsevol dia de dilluns a divendres a partir de les 16h o de les 17h, segons la disponibilitat dels centres educatius.

Cada infant té una sessió de lectura a la setmana. La dedicació del voluntari és d'una hora setmanal.

Què oferim als voluntaris/es? Una vivència personal única! La persona voluntària és central, gaudeix de l’experiència d’acompanyar un infant en els seus progressos amb la lectura. Experiència! El voluntariat representa una experiència enriquidora, tant a nivell personal com professional. Formació! El voluntariat té al seu abast materials diversos i formació al llarg de tot el curs. La sessió de formació inicial "El paper del/a mentor/a en l'acompanyament lector" és un curs reconegut dins del Pla de formació del voluntariat de Catalunya i la seva participació està reconeguda amb un diploma expedit per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària
On tindrà lloc el voluntariat? Les sessions de lectura es fan al centre educatiu de l’infant, a la biblioteca pública o a centres cívics. Trobareu Punts LECXIT arreu del territori català, pots consultar-ne la llista aquí.


Pots posar-te en contacte amb nosaltres a través d'aquest

formulari i t'escriurem de seguida

 

 

FES-TE VOLUNTARI

¿T'agrada el nostre projecte?