Recursos educatius

Recull de projectes, materials, estudis i informes sobre lectura
 • Postcards from Around the World

  Postcards from Around the World

  El programa canadenc Postcards from Around the World proposa un intercanvi de cartes amb nens i nenes d'altres països, com a part d'un intercanvi interactiu, literari i cultural. 

  Més informació

 • Tallers de PictoEscriptura

  Tallers de PictoEscriptura

  VoxPrima és un col·lectiu d'escriptors i il·lustradors que proposa tallers de creació a partir de la PictoEscriptura, una metodologia que integra la creativitat i el pensament visual en el desenvolupament de l'escriptura. Ofereixen sessions de treball als centres i tallers de formació per a mestres. 

  Més informació

 • Bristlecome Storytelling Festival

  Bristlecome Storytelling Festival

  Bristlecone Storytelling Festival és un programa que ofereix una nova modalitat de festivals de narració, on els narradors passen a ser els mateixos infants i joves. La proposta es pot desenvolupar en el marc de l'aula, del municipi o d'una regió en forma de concurs o marató. 

  Més informació

 • Casas Lectoras

  Casas Lectoras

  Casas Lectoras és un programa d'acompanyament i estímul de l'hàbit lector en l'àmbit familiar que promou la Fundación Germán Sánchez Ruipérez. El seu objectiu és fer de la lectura un vincle de relació i comunicació entre tots els membres de la comunitat familiar.

  Podeu veure el vídeo del programa aquí.

 • Infografia 10 claus del LECXIT

  Infografia 10 claus del LECXIT

  Infografia de les principals fites dels 3 primers anys del programa LECXIT-Lectura per a l'Èxit Educatiu

 • 10 claus de LECXIT

  10 claus de LECXIT

  Presentació de les principals fites dels 3 primers anys del programa LECXIT-Lectura per a l'Èxit Educatiu

 • Llegim en parella

  Llegim en parella

  Llegim en parella és un programa educatiu que utilitza la tutoria entre iguals (amb alumnes i famílies) per a la millora de la competència lectora. El promou el Grup de Recerca per a l'Aprenentatge entre Iguals de la Universitat Autònoma de Barcelona.

  Podeu veure un vídeo del projecte aquí.

   

 • EduCaixa

  EduCaixa

  EduCaixa és una nova proposta de l'Obra Social "la Caixa". Es tracta d'un espai adreçat a la comunitat educativa. Hi trobareu propostes i recursos pedagògics de temàtica social, cultural, científic i mediambiental.

 • Municipis lectors

  Municipis lectors

  Aquest programa pretén involucrar a tota la comunitat d’una determinada població per fomentar i millorar la lectura entre els infants. Això, es porta a terme mitjançant el compromís de diverses entitats, agents i la ciutadania d’un territori en concret. Alguns del municipis que participen en aquest projecte són: El Bruc, Mollerussa, Lliçà de Vall, entre d’altres.

 • Leer juntos

  Leer juntos

  Aquesta iniciativa consisteix en tertúlies a la biblioteca amb la participació de les famílies, docents i bibliotecàries. En aquests espais sovint s’analitzen i es comenten llibres de literatura infantil i juvenil.

¿T'agrada el nostre projecte?