Us convidem a la Jornada LECXIT el 30 de novembre!

15 Oct

Què caracteritza la relació de mentoria al Programa LECXIT? Quins són els elements fonamentals per treballar el gust per la lectura i la comprensió lectora? Què podem fer com a impulsors del LECXIT per afavorir aquests processos? Si vols conèixer el rol de les persones mentores al programa LECXIT i els processos per a dur a terme les mentories, t’animem a participar de la Jornada LECXIT el dissabte 30 de novembre al Palau Macaya, Passeig de Sant Joan 108, Barcelona.  

Aquesta jornada està pensada perquè sigui un espai d'aprenentatge compartit entre les persones que impulseu el Programa LECXIT o estigueu interessades en conèixer i aprofundir en la metodología que implementa a través de les mentories lectores. Creiem que serà molt interessant trobar-nos amb persones vinculades al projecte des de diferents punts del territori, per compartir l'experiència i generar debat al voltant de la mentoria, la comprensió lectora i l'èxit educatiu.

Al programa podeu veure en detall com s'organitza la Jornada:

9.30 h Comencem les inscripcions

10.00 h Ponència La mentoria al Programa LECXIT. L'acompanyament en la millora de la comprensió lectora a càrrec de Maribel de la Cerda, Doctora en Pedagogia i especialista en les pràctiques d'ajuda entre iguals i educació en valors, que ens donarà algunes idees per acompanyar als que acompanyen.

10.45 h Taula rodona Compartim experiències. Dinamitzada per Maribel de la Cerda on escoltarem la veu d'alguns dels protagonistes del programa LECXIT:

  • Foix Ortiz, coordinadora del programa LECXIT a l'Escola Mas i Perera de Vilafranca del Penedés.
  • Laia Hernández, responsable del programa LECXIT a la Biblioteca del Districte 4 de Terrassa.
  • Màrius Armengou, voluntari a l'Escola Drassanes de Barcelona.
  • Pilar Eslava, Tinenta d'Alcalde d'Educació i Cultura de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

11.30 h Pausa Cafè

12.00 h Tallers simultanis: 

  • Taller 1: Com impliquem les famílies per promoure l'hàbit lector dels seus fills i filles? amb Jaume Centelles
  • Taller 2: Com capacitem al voluntariat per a potenciar les mentories lectores? amb Albert Francolí
  • Taller 3: Com avaluem la comprensió lectora dels usuaris del LECXIT? amb Laura Parra
  • Taller 4: Com enfortim el vincle entre escola i biblioteca o entitat impulsora LECXIT?

13.00 h Cloenda de l'acte


Per tal de formalitzar la inscripció, heu de fer-ho a través del taller al que vulgueu assistir. Hem pensat en aquestes propostes perquè creiem que podem generar interès i debat. La inscripció al implica l'assistència a tota la Jornada.

Desitgem que pugueu assistir i acompanyar-nos aquest dia que esperem sigui un espai on compartir aprenentatges i reflexionar al voltant d'elements rellevants pel projecte.

L’accés a l’acte és lliure i gratuït, amb inscripció prèvia a un dels tallers. 

El debat es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill i @LECXIT amb l’etiqueta #JornadaLECXIT

 

Més informació
torna al llistat

¿T'agrada el nostre projecte?