El LECXIT ha rebut el X Premi Federico Mayor Zaragoza

25 Mar

El passat dissabte 25 de març es va celebrar l'acte de lliurament del 10è Premi Federico Mayor Zaragoza a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa on vam tenir l'honor de rebre el 1r Premi de la Categoria social i cultural. 

Aquest Premi atorgat per l'Associació d'Amigues i Amics de la Unesco de Tortosa porta el nom del que va ser director general de la Unesco entre 1987 i 1999, qui va impartir la conferència "Com-partir, con-viure, des-viure's". El jurat va ser presidit pel Miquel Àngel Essomba, professor de la UAB i comissionat d'Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona, i també vam comptar amb la presència de Montse Esteve, presidenta d'Amigues i Amics de la Unesco Tortosa. Així mateix, també vam gaudir de les fantàstiques jotes de Sílvia Ampolla i Lo Planter. 

La presidenta de la Fundació Jaume Bofill, Isabel Vilaseca Roca, va recollir el Premi en nom de tots els membres de l'equip LECXIT, de la Fundació Jaume Bofill i de totes les entitats que fan possible les seves rèpliques als més de 70 municipis i dels milers d'infants i voluntaris/àries que hi participen.

Isabel Vilaseca va emfasitzar que des del LECXIT es contribueix a la millora de l'educació a través de la lectura i, que des del 2011, són més de 5.000 els infants que han pogut gaudir d'aquesta aposta d'acompanyament de lectura i han vist com les seves motivacions i comprensió han progressat significativament. En paraules seves: "El vostre reconeixement ho és també pel seu esforç, i pels èxits que han obtingut. Però molt especialment, aquest premi celebra la dedicació solidària dels milers de persones voluntàries, que setmanalment ofereixen allò de més preuat que tenim: el seu temps i el seu cor; les ganes i la il·lusió d'ajudar a un infant a fer-li descobrir l'immens oceà de creativitat i coneixement al qual pot accedir a través de la lectura i, el més important, fer-li creure en les seves potencialitats, la voluntat de corresponsabilitzar-se amb l'educació, i de construir comunitat".

Enhorabona a totes i tots! Aquest premi celebra la nostra passió per la lectura i les ganes d'aprendre el món, somiar el lloc que volem tenir-hi, i aprendre a millorar-lo cada dia.

Infants, voluntàries i persones dels equip LECXIT de moltes ciutats han volgut agrair a Unesco Tortosa per l'honor rebut amb aquest vídeo

 

 

 

Més informació
torna al llistat

¿T'agrada el nostre projecte?