3 noves guies LECXIT!

03 Mar

S'acaben de publicar 3 noves guies en format .pdf que esperem que siguin del vostre interès.

DE LA CERDA, Maribel. Llegim i divertim-nos plegats! Barcelona: Fundació Jaume Bofill, 2016.

«Ho estaré fent bé? L’infant s’ho passa bé amb mi?» De ben segur que són preguntes que tota persona voluntària s’ha plantejat alguna vegada. A la guia Llegim i divertim-nos plegats! trobaràs un conjunt d’orientacions per a fer del LECXIT una experiència emotiva i emocionant. Algunes estratègies, recursos i pistes entorn dues qüestions fonamentals a la relació d’1x1: com construir un vincle positiu amb el teu infant i com despertar el seu desig vers la lectura. Esperem que el material t’ajudi a resoldre els possibles interrogants inicials i a realitzar la teva tasca de mentoria favorablement.

GRANÉ, Rita. 5 passos per fer la crida al voluntariat. Barcelona: Fundació Jaume Bofill, 2016.

Guia adreçada als coordinadors dels punts LECXIT amb orientacions bàsiques per començar amb bon peu la cerca i la incorporació de persones voluntàries al vostre punt LECXIT. Elles són el pilar del programa i teniu al vostre abast engrescar-les i que vulguin col·laborar amb vosaltres.

GRANÉ, Rita. 5 passos per acompanyar les persones voluntàries. Barcelona: Fundació Jaume Bofill, 2016.

Guia pensada pels coordinadors dels punts LECXIT. Us presentem les indicacions per fer un bon acompanyament al voluntariat. Us volem ajudar a acollir-los, motivar-los, implicar-los, oferir-los formació i suport, a garantir el seu compromís al llarg de tot el projecte... En definitiva, a poder-los acompanyar al llarg del seu camí i, perquè no, a fer que vulguin repetir en una nova experiència de voluntariat.

Sobre les autores:

Maribel de la Cerda Toledo (Esparreguera, 1983) és pedagoga i doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Combina la dinamització del LECXIT al Prat de Llobregat amb l’elaboració de materials, les formacions específiques i l’estudi dels processos d’ajuda mútua, l’aprenentatge servei i l’educació en valors. Col·labora amb el Grup de Recerca d’Educació Moral de la UB i és membre del Comitè Científic de la Coordinadora de Mentoria per a la Inclusió Social. És autora del llibre Per una pedagogia d’ajuda entre iguals i ha participat en algunes obres compartides com 11 ideas clave. ¿Cómo realizar un proyecto de aprendizaje servicio? o ApS. Educación y compromiso cívico.

Rita Grané Moro (Barcelona, 1964) és mestra de formació i Màster en Gestió d’entitats sense afany de lucre. Professionalment, s'ha especialitzat en gestió d'ONG. Ha treballat en entitats de voluntariat del món del lleure educatiu, de la salut mental i de l'acció social. També ha estat formadora a la Fundació Pere Tarrés i a la Universitat Ramon Llull. Els últims anys ha estat responsable de la Coordinadora de Mentoria Social, treballant per promoure la mentoria, una metodologia d'alt impacte a l'acció social. Actualment és la directora de l'Associació Punt de Referència.

torna al llistat

¿T'agrada el nostre projecte?