Les llegendes són llegides

26 Feb
a l'Escola Enxaneta de Viladecans

Les llegendes són històries populars amb molts elements imaginaris i fantàstics que tenen bases històriques. Són etiològiques, es a dir, tenen com a funció principal la de donar explicació a l'origen de noms de lloc, creences, noms de persones i altres tradicions. Al llarg del temps, les llegendes s'han transmès oralment de generació en generació i també han originat molta literatura escrita.

A diferència del conte, la llegenda està lligada sempre a un element precís i es centra en la integració d’aquest element en el món quotidià o a la història de la comunitat a la qual pertany. Contràriament al conte, que es situa dins d’un temps i un lloc convinguts o imaginaris, la llegenda es desenvolupa habitualment en un lloc i en un temps precís i real, encara que apareguin personatges ficticis.

Són aquesta distinció amb el conte i aquest apropament implícit a la realitat que ens permet analitzar l’origen d’alguns referents culturals propers al context real de l’alumne, les raons principals per les quals el tema triat serà molt motivador per l’alumne i el farem participar d’una manera activa a l’hora de conèixer aquestes llegendes.

torna al llistat

¿T'agrada el nostre projecte?